Courgettesoep

Benodigdheden:
Pan, staafmixer of foodprocessor

Ingrediënten:
-2 courgettes
-4 kleine rode uien of 2 gewone witte

  • 5 teentjes knoflook
    -olijfolie
    -2 groenten bouillonblokjes
    -chillipoeder
    -chillivlokjes
    -Boursin culinaire of gewone

Optioneel:
Een aardappel om de boel romiger te maken.

Recept
-Snij de ui in kleine blokjes en bak met een beetje olijfolie in een ruïne soeppan
-snijd de knoflook fijn of pers uit met een knoflookpers. Voeg deze bij de ui

  • snij de courgette in de lengte doormidden en daarna die helften nogmaals over de lengte doormidden. Snijd die stukken daarna in blokjes van ongeveer een centimeter dik
    -bak ze mee met de ui tot ze een beetje zachter zijn.
    -snijd optioneel de aardappel in blokjes en voeg ook toe (ik doe dit nooit)
    -voeg daarna water voor de bouillonblokjes toe. Bij die van mij is het een liter water per blokje dus 2 liter water. Iets minder mag ook maar niet te weinig vocht toevoegen.
    -snufje chillipoeder toevoegen. Niet overdrijven. Je kunt beter later wat extra toevoegen dan dat je er teveel in gooit.

  • lekker laten doorkoken een minuut of 20.
    -van de hittebron afhaken en glad pureren met staafmixer of food processor.
    -bij opdienen een flinke eetlepel Boursin toevoegen (of hoeveel je lekker vind… kan mij niet genoeg zijn)
    -mocht je het lekker vinden een paar (again niet overdrijven) chilli vlokjes er op.
    -eet smakelijk!