Dependencies:
- gehakt
- beschuit (of broodkruimels of kijk maar )
- 1 rode peper
- een ui
- 2 tenen knoflook
- 2 theelepel sambal
- 2 theelepel komijn
- 2 theelepel paprika / kerriepoeder
- 2 theelepels kurkuma
- 1 theelepel nootmuskaat
- wellicht beetje tomatenpuree als je hebt
- Zout en peper naar eigen inzicht
- bladerdeeg
- Ei
vat een kom, gooi gehakt er in, pleur broodkruimels er doorheen
voeg sambal en kruiden toe, naai ui er doorheen en draai het allemaal een eind door elkaar
ondertussen pak een groot scherp mes en snij bladerdeeg diagonaal door (Zodat je dus driehoeken hebt)
kluts het ei
neem een ruime theelepel, pleur op 3hoek en vouw de 3 punten naar elkaar toe dicht, druk aan met FORK
leg op oven dinges, en smeer in met ei
18 minuten crematie van 180 graden, of 200… licht er maar aan
Sources:
https://www.mindyourfeed.nl/recepten/snacks/indische-bladerdeeg-hapjes-met-pittig-gehakt/
https://blijebietjes.nl/hartige-bladerdeeg-flappen-pittig-gehakt/
https://familieoverdekook.nl/bladerdeeg-gevuld-met-pittig-gehakt-en-kaas/