Dependencies:

  • gehakt
  • beschuit (of broodkruimels of kijk maar )
  • 1 rode peper
  • een ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepel sambal
  • 2 theelepel komijn
  • 2 theelepel paprika / kerriepoeder
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • wellicht beetje tomatenpuree als je hebt
  • Zout en peper naar eigen inzicht
  • bladerdeeg
  • Ei

vat een kom, gooi gehakt er in, pleur broodkruimels er doorheen

voeg sambal en kruiden toe, naai ui er doorheen en draai het allemaal een eind door elkaar

ondertussen pak een groot scherp mes en snij bladerdeeg diagonaal door (Zodat je dus driehoeken hebt)

kluts het ei

neem een ruime theelepel, pleur op 3hoek en vouw de 3 punten naar elkaar toe dicht, druk aan met FORK

leg op oven dinges, en smeer in met ei

18 minuten crematie van 180 graden, of 200… licht er maar aan

Sources:

https://www.mindyourfeed.nl/recepten/snacks/indische-bladerdeeg-hapjes-met-pittig-gehakt/

https://blijebietjes.nl/hartige-bladerdeeg-flappen-pittig-gehakt/

https://familieoverdekook.nl/bladerdeeg-gevuld-met-pittig-gehakt-en-kaas/