Spaanse bonenstoof
230 gr chorizo worst (ja of meer, net wat je vinden kan)
400 ml tomatenblokjes (of 400 gram, natte pleuris bende)
2 tenen knoflook (of meer natuurlijk!)
1 grote ui
snuf chili (SNUF! NIET SNUIF! dat brand als de pokke!)
1 aubergine (zo’n frans piemel icoontje)
1 paprika (PAP-rieka of PaaPrieKa?)
250 gr champignons (in plakjes, sjoelen met die schimmel!)
snuf rozemarijn (of anne-fleur of een ander kak mokkel uit t gooi)
1 klein blikje tomatenpuree
250 ml water (of meer)
330 gr witte bonen (uit pot of zak of uit de grond)
400 gr kidneyb
Steek een gejatte pan in brand, beetje olijf sap enzo, dan ui en knoflook d’r in smijten. Worst dr bij en effe goed paar minuten heet stoken.
Paprika en AU! Bergine dr bij. Minuut of wat beetje bij elkaar laten rotten
Pak een kookpot, en pleur alles over. Voeg water toe, als nodig en tomaten rotzooi met nat en al.
Laat dit minuut of 10 goed stofen. Afentoe beetje roeren voor de leuk.
Voeg alle bonen toe, en kook overgrote deel vocht er uit. Minuut of 15 kan dat wel eens duren
https://www.leukerecepten.nl/recepten/bonenstoof-met-chorizo/