Das But-hurt chicken, van Butter Chicken. en haar kip dan?!

Factoid: de originele naam is murgh makhani

aanywayz!

Overval een kruiden vrouwtje en rip:

Garam Masala

Chilivlokken

Komijnpoeder

Zout

Gemberpoeder (maar kan vast ook wel zonder, gember is wahed smerig)

Peterselie 🌿 

ook nodig

Roon boter

Ui

knoflook

Crème fraiche

Slagroom

Tomaten puree

Mix de kruiden

niet in een mixer ofzo, gewoon kommetje vatten en een lepel.

1,5 a 2 eetlepel Garam Masala

1 Theelepel chilivlokken

1 theelepel komijnpoeder

2 theelepel zout

roer dit door elkaar, met die boven gebruikte lepel ofzo

Prepz

Steek meter water in een kookpot in brand

async neuk rijst in zakkie dr in voor minuut of 10

Bowen maar!

  1. Pak een par waar een deksel op kan!!!!

  2. Smelt roomboter in een pan op middelhoog vuur

  3. gooi ui en knoflook dr in tot het beetje glazig is

  4. gooi kip en kruiden dr in

  5. gooi tomatenpuree er bij

  6. Creme fraiche

  7. al roerend tyfen we er dan slagroom bij

  8. Laat dit minuut of 10 met deksel half dr op beetje pruttelen
    8 a) Async snij naan aan gort

  9. peterselie dr bij

Dikke tip; effe beetje laten afkoelen, want 1 je verbrand je laadklep en 2 het word er lekkerder van