4 personen, ongeveer

Benodigdheden:

  • 3 a 4 kipfilets (blokjes)

  • 8 eetlepels pesto

  • 6 - 8 eetlepels creme fraiche (of heksenkaas / roomkaas )

  • anderhalve a 2 ui (rode kan ook)

  • halve rode peper (optioneel, want moeder)

  • 2 teen knoflook

  • 100 gr rucola (optioneel)

  • cherrytomaatjes (stuk of wat)

  • zout/peper (ja echt!)

  • 2 tl Italiaanse kruiden

  • circa 300 gr pasta

  • evt. champignons, paprika, courgette, gerapste kaas

Voer any% speedrun

Sjenk die kip zn moer

naai zout en peper dr overheen

pak italiaanse kruiden en naai dr overheen ofzo

zeul een meter water richting het vuur

neuk die pasta gaar

steelpan ofzo, moederschip grote want gaat veel zooi in

sjenk die ui de tyfus

naai knoflook kapot

trek die cherry tomaten in 4 vieren

Braad-vet in de pan naaien

bak kip gaar (minuut of 5)

pleur alles bij elkaar en effe heet stoken

gooi creme fraiche en heksenkaas en allemaal van dat soort tering zooi dr bij

effe alles mixen en hitte dr in jassen

scheppen en schaften!

amen

Bereidingswijze: pasta kip-pesto

Snijd de kipfilet in stukjes. Breng de kip op smaak met zout, peper
en Italiaanse kruiden. Zet een pan water op en kook de pasta volgens de
bereidingswijze op het pak. Snipper het uitje en snijd de rode peper en
knoflook fijn. Snijd ook de cherrytomaatjes in tweeën of vieren. Giet
een scheutje olie in een pan en bak de blokjes kip gaar (circa 4-5
minuten). Voeg vervolgens de ui, rode peper, cherrytomaatjes en knoflook
toe. Na circa 2 minuten voeg je de pesto en creme fraiche toe en laat
je het geheel opwarmen.