4 personen, ongeveer
Benodigdheden:
-
3 a 4 kipfilets (blokjes)
-
8 eetlepels pesto
-
6 - 8 eetlepels creme fraiche (of heksenkaas / roomkaas )
-
anderhalve a 2 ui (rode kan ook)
-
halve rode peper (optioneel, want moeder)
-
2 teen knoflook
-
100 gr rucola (optioneel)
-
cherrytomaatjes (stuk of wat)
-
zout/peper (ja echt!)
-
2 tl Italiaanse kruiden
-
circa 300 gr pasta
-
evt. champignons, paprika, courgette, gerapste kaas
Voer any% speedrun
Sjenk die kip zn moer
naai zout en peper dr overheen
pak italiaanse kruiden en naai dr overheen ofzo
zeul een meter water richting het vuur
neuk die pasta gaar
steelpan ofzo, moederschip grote want gaat veel zooi in
sjenk die ui de tyfus
naai knoflook kapot
trek die cherry tomaten in 4 vieren
Braad-vet in de pan naaien
bak kip gaar (minuut of 5)
pleur alles bij elkaar en effe heet stoken
gooi creme fraiche en heksenkaas en allemaal van dat soort tering zooi dr bij
effe alles mixen en hitte dr in jassen
scheppen en schaften!
amen
Bereidingswijze: pasta kip-pesto
Snijd de kipfilet in stukjes. Breng de kip op smaak met zout, peper
en Italiaanse kruiden. Zet een pan water op en kook de pasta volgens de
bereidingswijze op het pak. Snipper het uitje en snijd de rode peper en
knoflook fijn. Snijd ook de cherrytomaatjes in tweeën of vieren. Giet
een scheutje olie in een pan en bak de blokjes kip gaar (circa 4-5
minuten). Voeg vervolgens de ui, rode peper, cherrytomaatjes en knoflook
toe. Na circa 2 minuten voeg je de pesto en creme fraiche toe en laat
je het geheel opwarmen.